În sfârșit, LEGEA GRAVITAȚIEI, în România, a fost modificată prin Ordonanță de Urgență!

6 februarie 2019 Nu are comentarii

Descriere

România, prima țară din lume, cu un guvern nemaiîntâlnit de vizionar,  schimbă Legea Gravitației

Sarmi-Segetuța, două capre vecine, hotărâte sa se salveze reciproc, dezbat un subiect greu-greu: legea gravitației

Sarmi: „Eu sunt Sarmi, capră de senator. Sunt vecină cu Segetuța. Două limbi streine. Engleză: Make a foto? Franceză: Les morții de votre mer.  Două facultăți. Am avut două surori, dar muriră din cauza invidiei vecinilor. Una muri când își ridică senatorul al treilea etaj la vilă, iar a doua muri când ne luarăm și noi amărâtul ăla de Jeep, nou, din curte. Mie și frică să ne mai luăm ceva, c-am rămas singură… Împreună cu Segetuța, vecină-mea, făcurăm fundația “Salvați Capra Vecinului!”

Segetuța: „Eu sunt Segetuta, n-am avut norocul lui Sarmi. Autodidactă. Amărâtul asta al meu de stăpân trage targă pe uscat de-o viață. El zice că e cinstit și că e bine să munceșți. Un prost. N-are și el măcar un dosar penal. Vai mama lui. Doarme liniștit toată noaptea. De aici și toată Invidia pe noi. Mă tem pentru viață mea.  Nu mai Rezist! Vă rog să donați un ban pentru fundația noastră Sarmi-Segetuta “Salvați Capra Vecinului”

SARMI-SEGETUTA

EPISOD 2 – SĂ SE SCHIMBE LEGEA GRAVITAȚIEI

Sarmi

– Da’ ce-ai pățit soro, de eșți așa posomorâtă?

Segetuța

– Oftează adânc de câteva ori și o pufnește plânsul(of-offf-offfff. )

Sarmi

– Ce-ai, dragă, ți s-au înecat corăbiile? Ce patisi? Că mie poți să-mi zici, că eu te-nvăț numai de bine…

Segetuța

–  Măi, Sarmi, nush cum să-ți zic, da’ mi-e din ce în ce mai greu… Simt, așa… multe greutăți pe mine… e totul foarte greu. Viața-i grea, condițiile de locuit, grele… Grajdul mic, întreținerea din ce în ce mai scumpă, laptele din ce în ce mai ieftin… Nu mai resist!!! ( o apucă din nou plânsul și oftatul)

Sarmi

– Segetuto, da’ tu ai o grea depresie, dragă mea. Da’… e firesc… da’ toată România-i în depresie… fetițo. Da’, ia zi-mi, grajdul, grajdul tău, cât e, de te plângi atât?

Segetuța

–   2 cu 2, adicătelea 4 mp. Și pentru grajdu’ asta plătesc dublu, mai Sarmi, dublu decât anu’ trecut. În loc de 2 mil, îmi veni azi întreținerea 4 milioane. Apă, gunoiu’…Numai corentul veni un million juma’… și am numa’ un bec… Eu cre’că ăștia bagă și aerul de-l respirăm la plata… E greu-greu-greu, mi-e greu, Sarmi… Mai trebe să plătesc și-o grămadă de taxe, Sarmi…Asigurări, grajd, căruță, taxa de drum, taxa de păscut, taxa de mers pe uliță, taxa de mers pe câmp,  obligatorii… taxa pe pază, taxa pe varză… E totul atât de GREU…

Sarmi

– Da’ raioasa mai eșți. Te plângi de orice…Astea-s nimicuri!!! Numai la asta eșți bună. Toți ăștia numa’ la asta sunteți buni… Poi, nu ți-a mărit, dragă, șălarul? Că lu’ stăpân’mio, senatorul, i-a venit dublu salaru’… și mie la fel. Eu am și diurnal când mă duc la păscut…

Segetuța

La mine leafă se micșoră dupe mărire. Tot mai puțîn… Că mi-e și frică să mai mărească ăștia odată salariul, că rămân fără nimic… Că i-o nu mai înțeleg nimic, Sarmi…

Sarmi

Asta ți-e nivelul, Segetuto, asta ți-e nivelu’. Atâta poți… Pic de cultură economică n-ai!

Segetuța

Mi-e greu… E totul atât de greu. Viață, atât de grea…

Sarmi

La ține nu-I problema că ți-i greu, da’ tu eșți și grea de cap, Segetuto, d’asta ți-e greu! Și grea de cap și căpoasa și cu raia aia pe ține, destabilizatoare… Că ți-am mai zis eu, tTu nu vrei să evoluezi, mai…

Segetuța 

Offff

Sarmi

Fii atentă aici, Segetuto, ce-ți zic io acu’, da’ nu mai zici la nimeni, că tu ai și botu’ mare rău…

Nu mai fii supărată, că în câteva săptămâni totul va fi bine.

Auzii la stăpân’mio, senatorul, că bagara urgent, în parlament sau la govern, SĂ SCHIMBE LEGEA GRAVITAȚIEI…

Segetuța

–  Legea gravitației…

Sarmi

–  Taci și bagă la cap! Da, se da ordonanță de urgență, chiar azi, modificarea LEGII GRAVITAȚIEI, că e învechită și “fumată” . Vom fi prima țară care are corajul asta să schimbe LEGEA GRAVITAȚIEI… Premieră mondială 100% românească, înțelegi, tu, Segetuto?!

Segetuța

Și dacă se schimbă LEGEA GRAVITAȚIEI, ce-o să se întâmple?

Sarmi

– Păi, mai, dacă tu n-ai pic de fizică-n cap, cum dracu’ să’nțelegi… O simplă modificare va fi: în loc de 9,81, cât e acușica accelerația gravitațională, că tu nu știi nici ce te ține lipită de Pământ, adică “g-ul” ăla mic, va fi de 7,2. Prin urmare, care va să zică, va fi totul mai UȘOR!!!

Segetuța

–  Pffffai de mine…

Sarmi

Cu LEGEA GRAVITAȚIEI schimbată, cu “g-ul” micșorat la 7,2, că stăpân’mio, senatorul, propuse 5.7, da’ prostii aia nu fuseră de accord, că era și mai bine, da’ cică g-ul se va mai micșora treptat, că nu se poate altfel… așa, cică îl bagara și-n programul de guvernare… Așa, că mi-am pierdut gravitația, pardon, firul.. În concluzie și prin urmare cu NOUĂ LEGE A GRAVITAȚIEI SCHIMBATĂ, viață va fi mai ușoară, ție îți va fi mai ușor, tu vei fi mai ușoară… Să-ți dau un ezemplu, tu câte kilograme ai acu, mai?!

Segetuța

– 28 de kg, cre’că…

Sarmi

– Eeee, pe nouă lege vei avea 19 kile, dragă. Visul oricărei capre din lumea asta…

Segetuța

– Pfffffaiii… Mai, Sarmi, parcă îmi mai revenii, așa, un pis. Pisich, mă refer… (adică psihic)

Sarmi

– Totu’ o să fie mai ușor… Singură țară din UE, ține minte, ce-ți zic io, singură țară din UE unde gravitația o să fie mai mică! Să mooooaraaa de invidie TOATE NAȚIILE, de nemți, de francezi, engleji, ce-or fi iei, toate neamurile lor. Lor o să le fie greu și nouă ușor… Înțelegi, tu?

Segetuța

– Păi, însemnează că…

Sarmi

-Nu mai mă intrerupeee!!! Că să-ți explic pe-nțelesul tău…Mășinile, că dacă o să fie mai ușoare, o să consume mai puțîn, trenurile vor consumă mai puțîn corent, că e mai UȘOARE, iar beletul va fi mai ieftin. Corentul va fi mai ieftin, că tot te plângeai tu de corent, că va fi fabricat, cum ar veni, mai UȘOR(de băgat aici și alte exemple!!!), că torbinele alea care se-nvart să facă corentul vor fi mai ușoare, d’aia. Ce să mai…  economia va exploda. Toată România o va duce mai USOOOOR!

Segetuța

– Doamneeee, ce veste minunată îmi dadusi, tu, mai Sarmi… Și io ce trebe să fac?

Sarmi

-Să te duci la vot și să votezi cu (ÎI ȘOPTEȘTE LA URECHE CU CINE) … da?

Segetuța

– Așa fac… numai cu ăștia votez.. păi, nu se pune problema, Sarmi…

Sarmi

– ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI ÎN MINE, Segetuto, că io te-nvăț numai de bine!

Segetuța

– Sarmi, hai, că io mă duc acasă…

Sarmi (strigă de la gard)

– Să te duci să votezi, da?!

Segetuța

Mai, da’ eu chiar mă simt mai ușoară, chiar simt că deja îmi ie mai ușor… Uite, parcă îmi vin ideile mai ușor… Da’ îmi pare totul așa mai UȘOR… Uite, parcă merg mai UȘOR… Cred că dădură ăștia legea, că ei așa o dau noaptea, să nu simți. Mă duc să mă uit în Monitorul Oficial!

Bravos, Națiune!

Salvați capra vecinului!

Spitalul de Umor