Teodor Meleșcanu, răspunsuri istorice date unei jurnaliste BBC | Bravos, Națiune!

9 ianuarie 2019 Nu are comentarii

Descriere

Unde-ntrebi și unde crapă…

Teodor Meleșcanu, despre amnistie, într-un interviu acordat BBC

Jurnalistă BBC: Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat de corupţie, de aceea nu a putut candida. Iar acum, ţara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie, pentru a le permite politicienilor corupţi să circule liberi. Ce fel de semnal este transmis?

Vezi si „Testul programului de guvernare”

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe al României: Vreau să vă spun răspicat că una dintre cele mai dificile probleme pentru România este cea a penitenciarelor. Există o procedură de infringement privind închisorile aglomerate şi studiem posibilitatea de a găși soluţii pentru a avea condiţii mai bune pentru cei care se află în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice, care le vor permite celor condamnaţi să stea acasă.

Jurnalistă BBC: Iertaţi-mă, domnule, dar totuşi… vorbim despre politicieni corupţi şi dacă ţara dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră, va permite o amnistie pentru cei gășiţi vinovaţi. Este absurd!

Teodor Meleșcanu, ministrul de externe al României: Poate credeţi că este absurd, dar vă pot asigura că, din când în când, în toate ţările, dacă lucrurile nu merg bine din perspectiva Codului Penal, există posibilitatea de a căuta soluţii alternative.

Bravos, Națiune!