Taximetrist: „Eu nu duc handicapați cu mașina!” | Interviu cu tatăl adolescentei cu autism, dată jos din taxi

1 martie 2019 Nu are comentarii

Descriere

Iată intamparea revoltătoare, povestită de Cătălin, tatăl Catincăi:

„B-42-GMY, Meridian. Șoferul a dat-o jos din taxi pe Catinca (însoțită de doi tutori). Argumentul: nu duce handicapați cu mașina.

Am reclamat.

Update: am fost sunat de un domn din conducerea Meridian #taximeridian. Și-a exprimat regretul și m-a asigurat că ia măsuri (se discuta cu șoferul și firma contractantă).

Update 2: cei din conducerea de la #taximeridian mi-au telefonat din nou. Am convingerea că înțeleg foarte clar că ce s-a întâmplat este inacceptabil și inuman. Vor lua o poziție că atare și pe pagină lor de facebook. Apreciez și mulțumesc.

Va mulțumesc tuturor pentru solidaritate. În numele Catincăi, pentru că ea nu o poate face singură. ❤️”

Toata povestea arata unde nu ar trebui sa fim in anul 2019. Este un caz care, dincolo de particularitatea sa, inseamna mult mai mult in esenta.

Firma de taxi a dat astazi un comunicat oficial:

Comunicat MERIDIAN TAXI
Ne pare foarte rău pentru incidentul regretabil petrecut în cursul acestei dimineți, incident în care a fost implicat unul dintre șoferii Meridian Taxi. Ca urmare a acestui eveniment, precizăm următoarele: În cursul zilei de azi am luat legătura cu toate părțile implicate și investigăm faptele apărute în spațiul online. Compania Meridian Taxi tratează cu maximă responsabilitate și implicare problema discriminării (indiferent de criterii). Regulamentele interne prevăd foarte clar politici antidiscriminatorii, acțiuni preventive și sancțiuni ferme împotriva acestora. Ne instruim constant personalul în scopul combaterii practicilor discriminatorii și încercăm să răspundem prompt tuturor solicitărilor persoanelor cu dizabilități. Meridian Taxi a investit inclusiv în achiziția unei mașini adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Ori de câte ori dispeceratul este solicitat cu cerințe specifice din partea acestor persoane, facem tot posibilul pentru a le onora. Meridian Taxi își revizuiește permanent politicile interne în materie de practici anti-discriminatorii și va continua activitățile de instruire a personalului în materie. Ne cerem scuze pentru situația creată și vă asigurăm de toată implicarea noastră, nu doar pentru a o corecta, ci și prin aplicarea unor măsuri care să prevină apariția unor astfel de incidente în viitor. Echipa MERIDIAN TAXI

Multumim, Catalin Rizea, pentru interviul acordat bravosnatiune.ro !