La Giurgiu, Mircea cel Bătrân și Inoxidabil îl omagiază pe Eminescu. Sic!

11 iulie 2018 Nu are comentarii

Ce-i inoxidabil, nu moare niciodata…

Un sculptor „împușcă” dintr-o lovitură doi mari români

Cel mai nou „monument” din Giurgiu este statuia din metal a domnitorului Mircea cel Bătrân, amplasată provizoriu în Parcul Alei. Menţionam faptul că această statuie nu a fost plătită de municipalitate şi a fost expusă pe 15 iunie, de autorul Petrişor Stoenescu, cu prilejul omagierii poetului nepereche… Mihai Eminescu.

Ai putea să juri că-i Don Quijote, Robocop, „Omul de tinichea” sau un personaj din Transformers, dar ce să-i faci, artă-i subiectivă…

Până de curând era expusă în Parcul Alei, Giurgiu, România, dar, l-a un moment dat, a dispărut. Artistul și-a luat statuia acasă, după ce a văzut că sunt atâtea controverse în jurul ei. A așezat-o, în garajul personal, printre amintiri.

Autorul operei din inox, Petrișor Stoenescu, a declarat: „Nu este finisată. Chiar dacă seamănă cu Robocop, cum zic unii, dar nu seamănă cu Robocop. Și Robocop au zis și Transformers. Mă bucur că-i cu Transformers, pentru că-i ceva futurist.

Că tot zicea săracu’ Platon că „orice om normal e anormal” , ne dăm seama că în România orice lucru, care ar trebui să fie cât de cât normal, e anormal. Nouă nu ne e bine, dacă nu ne rău. Nu-i frumos, dacă nu-i urat.

Ce părere aveţi?

Bravos, Națiune!