Bravos, Natiune!

31 martie 2018 Nu are comentarii

Manifesto: România are chip frumos!

Bravosnatiune.ro este o publicație online, preponderent video, de reportaj, interviuri, scenete, dar și de povești scrise, toate despre „chipul” națiunii și expresiile sale actuale: strâmbă, fermecătoare, genială, comică, furată, siliconată, veselă, absurdă, frumoasă. Un site de tratament împotriva somnului colectiv;

E atât de greu să spui despre tine că ai umor, încat, dacă acest cuvânt, atât de greu, ți-ar cădea peste picioare, ți le-ar strivi. Așa că nu vom spune despre noi că avem umor, ci doar intenții în acest sens. Despre umorul involuntar, extras „manual” din bogata mină a nației, vom vorbi și vom filma cât ne vor ține energiile și imaginația;

Va fi, altfel spus, o poveste despre 18 milioane de vecini, concentrați zilnic pe 18 milioane de capre. Iată problema! Complexă, 100% românească, nerezolvată încă. Îi invităm, cu această ocazie, pe toți cercetătorii, oamenii de știință, oamenii simpli, proștii, deștepții (fără deosebire și fără supărare), la o meditație profundă pentru găsirea unei soluții.

Ce-ar fi să ne imaginăm că noi, împreună cu voi, vom salva o singură capră, a unui singur vecin. În cazul ăsta am avea o bună ocazie să ne salvăm si noi, așa, puțin cate puțin. „Salvează capra vecinului, fără s-o omori!” poate fi un început promițător pentru șansa de supraviețuire a acestei specii, pe cale de dispariție în România și, odată cu capra, o șansă bună de însănătoșire morală și pentru noi, națiunea.

Nu e greu de imaginat că, odată rezolvată problema, va „curge” în toată țara numai „lapte de capră și miere” (mierea nu-i o problemă, se știe), spre invidia întregii UE, dar și a vecinilor de la răsărit. „Bravos, Națiune!”, un „chip” cu două expresii antagonice. Are, „fizionomic”, două nuanțe, două tăișuri, două tonuri, două note, ce transmit două mesaje distincte, venite, aduse, de la poluri opuse, din două lumi coexistente, dar diferite: mișto și nașpa.

Națiunii, care are într-însa un amestec chimic de bune și rele, cu muritori și nemuritori, în fel și chip, în text și film, când și cum se cuvine, dar și când nu se cuvine, când dreapta, când strâmbă, când inteligentă, când invers, îi urăm, în cele doua note: Bravos!

Despre noi, o simplă revelație: cu recunoștința sincera că Domnul ne-a dat suficientă minte încat să ne dăm seama cât suntem de proști, ne vom adresa cu respect doar golanilor, haimanalelor și celorlalți conaționali care ni se aseamănă și ni se adună.

Moment de meditație, sau cum se vede treaba de sus în jos: omul cinstit, naiv, credul, curat, muncitor, corect, care nu fură, nu minte, e prost. Tot timpul e timpul ca acești proști să „răstoarne” lumea la normalitate.

CONCLUZIE:

Bravos Națiune este o CULEGERE de UMOR cu subiecte actuale, văzute prin ochii noștri și puse în scenă pentru voi, într-o notă umoristică, cu ajutorul unora dintre cei mai buni actori din România. Bravos Națiune este un magazin de umor, cu nenumărate rafturi, unde cine are ceva de „vândut“ poate să ni-l propună, iar noi ne vom strădui să-i găsim clienții potriviți. Bravos Națiune este un îndreptar pe termen lung al comportamentului românilor, serios de altfel, dar prezentat în tonuri hazlii.
Bravos Națiune este o invitație la o viață civilizată, pentru semenii noștri, o viață așa cum numai în statele paralele din lume (paralele cu al nostru) se poate trăi.